Lastenvaatteet

Kestävät ja tyylikkäät kotimaiset lastenvaatteet

Gugguu

Gugguu sai alkunsa vuonna 2012. Siskoksilla, kolmen lapsen äideillä, oli haasteita löytää lapsilleen laadukkaita, tyylikkäitä ja kestäviä lastenvaatteita. Monenlaisia lastenvaatteita oli kyllä saatavilla, mutta harmillisesti vaatteiden mitoitus ei miellyttänyt tai laatu ei vastannut korkeita laatuodotuksia. Siskoksille oli tärkeää, että vaate kestäisi kunnolla käyttöä ja vaatetta voisi kierrättää seuraaville lapsille. Niinpä heräsi ajatus ideasta alkaa suunnittelemaan ja valmistamaan lastenvaatteita itse.

Alusta alkaen oli erittäin selkeä visio siitä, minkälainen oma lastenvaatemerkki olisi, ja miltä sen tulisi näyttää. Yksi kaikkein tärkeimmistä asioista oli, että tuote on korkealaatuinen. Ajatuksena oli, että vaatteet olisivat designiltaan yksinkertaisen selkeitä, sisältäisivät pieniä ja mielenkiintoisia yksityiskohtia sekä leikkauksia, jotka kiinnittäisivät huomion. Vaatteiden mitoitus haluttiin miettiä tarkkaan. Hyvin tärkeää oli myös, että tuotteet olisivat ekologisia ja eettisesti tuotettuja. Usko omaan visioon ja arvoihin oli hyvin vahva. Niinpä siskokset lähtivät rohkeasti heille tuntemattomalle toimialalle yrittäjiksi.

 

Metsola

Vuonna 2007 perustettu Metsola on yksi vanhimmista suomalaisista lastenvaatebrändeistä, joka sai alkunsa nostalgisesta retrobuumista ja toi markkinoille rohkeat värit sekä kuosit ilostuttamaan suomalaisten lapsiperheiden pukeutumista. Metsolan tyyli on vuosien varrella kehittynyt ja muuttanut muotoaan mutta pysynyt tunnistettavana persoonallisena itsenään. Yllätykselliset mallistot, villit kuosit, herkät röyhelöt ja leikkisät nallenkorvat kuvastavat hyvin Metsolaa.


Metsola sai uuden omistajan tammikuussa 2021 kotimaisesta perheyhtiöstä, SGN Group Oy:stä. Valtaosa vuonna 1933 perustetun konsernin liikevaihdosta tulee Suomesta, mutta sillä on merkittävää liiketoimintaa myös muun muassa Ruotsissa ja Baltiassa. SGN Groupin toimialoihin kuuluvat moottoriurheilu, liikunta ja vapaa-aika, kuluttajatuotteet, maatalous- ja konekauppa sekä teollisuuslaitteet. Konsernin pääkonttori sijaitsee Vantaalla.